Tuzla: Na raskrsnici kod “Crvenih 7” počinje izgradnja kružnog toka

U prvoj fazi su planirani radovi u obuhvatu Sjeverne gradske saobraćajnice, od raskrsnice kod objekta „Pivare Tuzla“ smjer kretanje do raskrsnice sa ulicom Dragiše Trifkovića, kod objekta „Omladinskod doma“. Takođe, u obuhvat I faze radova spada i početak ulice Muse Ćazima Ćatića

(Prvi radovi od Tuzlanske pivare do Omladinskog doma Foto: Gradska uprava Tuzla)

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica obavještava građane da će, zbog izvođenja građevinskih radova izgradnje kružnog toka na lokaciji raskrsnica „Crveni 7“ u Tuzli doći do izmjene režima saobraćaja od utorka 03.10.2023. godine.

U prvoj fazi su planirani radovi u obuhvatu Sjeverne gradske saobraćajnice, od raskrsnice kod objekta „Pivare Tuzla“ smjer kretanje do raskrsnice sa ulicom Dragiše Trifkovića, kod objekta „Omladinskod doma“. Takođe, u obuhvat I faze radova spada i početak ulice Muse Ćazima Ćatića.

Prilikom izvođenja radova neće doći do potpune obustave saobraćaja nego samo do preusmjerenja na pomenutom dijelu Sjeverne saobraćajnice tako da će se saobraćaj odvijati sa preusmjerenjem u kolovozne trake i u dvosmjernom režimu sa zabranama lijevog skretanja. Povremena propuštanja u zonu radova će biti moguća samo za učesnike u saobraćaju sa prebivalištem u ulici Muse Ćazima Ćatića i za interventna vozila. Privremena izmjena režima saobraćaja će trajati od 03.10.2023. godine do okončanja I faze radova.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Mole se građani da do okončanja radova, po mogućnosti, koriste alternativne putne pravce, te poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, saopćeno je iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Podijeli

3 0 komentara

  1. U slučaju da probiju rok od 90 dana, hoće li ko odgovarati? Do sada nije niko ni za šta odgovarao u uhljebarniku “Gradske uprave”. Pitam za druga.
    BTW, potpuno nepotrebno bacanje novca, kad imaju neriješeno pitanje raskrsnica kod BKC, Brčanske, onog rugla kod otpada prije TE i lažnoh kružnog toka koji vodi u ništa, onog kina kod puta za Plane, …

  2. Tačno, ona raskrsnica na Brčanskoj malti je definitivno prioritet nad prioritetima.
    Mada i ova kod Crvenih 7 je poprilično zahtjevna – nadamo se samo da gradnja neće trajati u beskonačnost kako inače znaju da razvuku jer je ovo ipak na jednoj od najfrekventnijih dionica

  3. Ranije sam konstatovao da je izgradnja ovog kružnog toka umjesto raskrsnice sa semaforima šminka i nije prioritet u rješavanju gradskih saobraćajnih gužvi niti je značajan iskorak u boljoj sigurnosti učesnika u saobraćaju. Prioritet je rješenje tranzitnog saobraćaja i sobračajnih gužvi u istočnom djelu grada. Živi bili pa vidjeli šta smo dobili.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *