Na prijedlog novog direktora smijenjeni zamjenici direktora UKC-a

4
1563
(Foto: UKC Tuzla, ilustracija, arhiva)

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora UKC Tuzla, Šekib Umihanić i Ervin Alibegović au smijenjeni sa pozicija u menadžmentu ove ustanove.

Oni su na pozicije zamjenika direktora imenovani na četiri godine, a do isteka mandata im je ostalo više od polovine mandata.

Na mjesto pomoćnika direktora za medicinske poslove koju je obavljao Umihanić bit će imenovan Bahrudin Hadžiefendić, bivši ministar zdravstva TK i povjerenik u KO SBB TK, koji je trenutno specijalizant opće hirurgije.

Umjesto prof. dr. Ervina Alibegovića, koji je bio na poziciji pomoćnika direktora za nastavu i naučnoistraživački rad, bit će imenovan prof. dr. Šefik Hasukić.

Njihovu smjenu je nakon samo jednog radnog dana, predložio novi vršilac dužnosti direktora UKC Tuzla dr. Alen Kamerić, a u obrazloženju za smjenu je naveo da je uvidio da su prekoračili svoja ovlaštenja, te da su se time stekli uslovi da budu razriješeni i prije isteka mandata.

Kao i drugi kadrovi koje je aktuelna vlast u Tuzlanskom kantonu smijenila prije isteka mandata, Umihanić i Alibegović su najavili tužbe.

4 Komentari

  1. Bravo “doc, dr” Kamericu-Kukicu…..Pitas li se kada i ovaj vas zulum prodje, kako pogledati u oči čestitim u uvaženim profesorima koji su svoje diplome i naucna zvanja stekli regularnim putem ,za razliku od nekoga. Sramota da ste dozvolili da Elzina iz Banovica dovede ono isto sunce da vas obasja ,al na vašu žalost vrlo kratko. Jer tuzlaci neće ovo zaboraviti na izborima 2022. Za sada uživajte pod tim sunčanim danima….

  2. Vršilac dužnosti direktora UKC Tuzla dr. Alen Kamerić nije direktor UKC. On je samo vrsilac duznosti, privremeno, dok se ne izabere punopravni direktor UKC . U toku njegovog mandata kao vd direktor UKC s ne mou donositi vazne odluke, pogotovu smjena ljudi koji obavljaju kljucne funkcije u UHC Tuzla. Šekib Umihanić i Ervin Alibegović, su prosli citavu pravnu proceduru, tako da Jedan vd Direktor UKC ih ne moze smijenuti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here