Na području općine Gradačac oduzeto oružje i municija

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Gradačac, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u cilju dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Gradačcu, izvršen je pretres stambenog objekta i putničkog motornog vozila koje koristi osumnjičeni inicijala E.B. (64). Tom prilikom pronađene su i oduzete dvije puške, dvije bombe, dvije tromblonske mine, veća količina municije, različiti djelovi od oružja (cijevi, optike i sl.), vojni prsluk i drugi predmeti koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni E.B. će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv istog biti podnesen izvještaj o počinjenom krvičnom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *