Na PK “Dubrave” nije ubijen zaštitar nego vozač kamiona!

Jedna osoba ubijena je u pucnjavi koja se dogodila danas na Površinskom kopu Dubrave u prijepodnevnim satima.

Jedno lice je smrtno stradalo“, potvrđeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Tuzlanskog kantona. Dodaju da će Tužilaštvo TK imati više informacija.

Prethodna vijest u većini medija glasila je da je na PK “Dubrave” ubijen zaštitar.

“PU/PS Živinice je danas oko 11.30 sati zaprimila prijavu da je na lokalitetu PK Dubrave došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo.

Smrt stradalog lica (rođen 1989. godine) konstatovao je ljekar Doma zdravlja Živinice, a jedno lice (rođen 1991.god.) je uhapšeno.

Potrebne mjere i radnje poduzimaju policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a pod nadzorom kantonalnog tužioca.”

Prema nezvaničnim informacijama zaštitara je ubio kradljivac uglja kojeg je pokušao spriječiti u krivičnom djelu.

Međutim, prema saznanjima našeg portala u pucnjavi nije ubijen zaštitar, nego vozač kamiona kompanije “Junuzović Kopex”, firme koja za PK “Dubrave” radi poslove otkrivke.

Osoba koja je pucala stanuje u blizini. Njih dvojica su se poznavala otprije. Ubica nije došao da krade ugalj, mada je poznat i po tome, nego je od kuće ponio pištolj s određenom namjerom“, kaže naš izvor koji želi ostati anoniman.

Šta su stvari razlozi sukoba i ubistva, da li je počinjeno iz nehata ili s predumišljajem, nadamo se da će otkriti istraga koja se vodi pod nadzorom kantonalnog tužilaštva. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *