Na Novu BH stižu serije koje će vas oduševiti

0
387

Ako vam je potrebna preporuka za dobar TV sadržaj koji će vas opustiti nakon napordnog radnog dana, Nova BH pripremila je odlične serije koje će nesumnjivo držati vašu pažnju pred malim ekranima.

Turska hit serija “Kuzgun”, od ponedjeljka u 21:15 sati

Već u ponedjeljak Nova BH donosi prvu epizodu turske hit serije “Kuzgun” koja govori o čovjeku čiji je život ukraden i koji se vraća suočiti sa svojom prošlošću i velikom ljubavlju. Nakon što njegov otac u obračunu s narko mafijom biva teško ranjen, Kuzgun s porodicom napušta Istanbul. Otac umire, a porodica se raspada kada nasilnici odvedu najstarijeg sina Kuzguna.

Osmogodišnji dječak završava na ulici, snalazeći se sam. Tokom narednih dvadeset godina nadilazi sav bol i traumu svog djetinjstva, da bi se transformirao u savršeni mač osvete. Kuzgunu više ništa neće stati na put. On se infiltrira u mafiju Rifata, očevog najboljeg prijatelja koji ga je izdao, i ubrzo Kuzgun postaje dio mafijačkog klana. Sve ide po planu, dok ponovno ne sretne Dilu.

Dila je Rifatova kći i Kuzgunova ljubav iz djetinjstva. Kuzgun joj je slomio srce svojim odlaskom. Dvadeset godina kasnije, Dila ne prepoznaje Kuzguna, ali osjeća neobičnu privlačnost. Ali, Kuzgun tačno zna ko je Dila. Pokušava biti ravnodušan prema njoj, ali stara iskra ljubavi ponovno će planuti. No, njihova veza ujedno postaje najveća Kuzgunova prepreka. Može li ova neraskidiva ljubav pobijediti njegovu žeđ za osvetom? Ova nevjerovatna ljubavna priča dovodi Kuzguna i Dilu na opasan put, jer ih snage ljubavi i osvete lome i vode tamo gdje nisu željeli ići.

Serija “Good Doctor“, od ponedjeljka u 22:15

Na Novu BH, istoga dana stiže i prva sezona serije “Good Doctor”, američke medicinske drame koja je osvojila milione gledatelja širom svijeta i koja se s pravom naziva nasljednikom legendarnog dr. Housea.

Glavni lik je mladi hirurg Shaun Murphy, autističan genij koji stvari vidi drugačije od ostalih i koji se iz rodnog Wyominga seli u San Jose kako bi radio u tamošnjoj prestižnoj bolnici. Zbog glavnog lika i njegove neprilagođenosti onom što nazivamo normalnim, serija je izrazito topla, puna emocija, ali i prožeta dramom jer svaki slučaj koji obrađuje Shaun Murphy na svoj specifičan način je pitanje života i smrti.

U prvoj sezoni, nesvjestan žustrih rasprava o njegovu zapošljavanju, dr. Shaun Murphy stiže u San Jose u Kaliforniji kako bi postao najnoviji hirurški stažist bolnice St. Bonaventure. Dok Shaun napušta aerodrom, staklo se sruši na osmogodišnje dijete i prereže mu vratnu žilu. Kad Shaun uvidi da je doktor koji mu je priskočio u pomoć napravio potencijalno fatalnu pogrešku, i sam uskoči da mu pomogne. No, kada primijeti i suptilne znakove druge opasne bolesti, Shaun brzinski sastavi opremu potrebnu za hitnu operaciju prije nego što dječaka otprati u St. Bonaventure.

Autistični doktor, odnosi među medicinskim osobljem, neobični zdravstveni slučajevi i obilje dobre glume učinile su “The Good Doctor” pravim hitom, a mnogi kažu da je ova serija simboličan nastavak slavnog doktora Housea.

Kako glavni junak serije boluje upravo od autizma, a istovremeno je briljantan liječnik, serija je naišla na odobravanje udruženja autističara jer ih lišava stigme i predrasude da su nesposobni za bilo kakav uspjeh. Glavni glumac, Freddie Highmore, za svoj je prikaz mladog hirurga bio nominiran i za prestižnu nagradu Zlatni globus.

Premijerne epizode serija “Kuzgun“ i “Good Doctor“ gledajte u ponedjeljak uvečer na Nova BH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here