Zbog prijetnji smrću Vučiću uhapšen Paraćinac

0
363
Foto:AA

Osoba koja je osumnjičena da je putem Facebook-a prijetila ubistvom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uhapšena je u Paraćinu.

-Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su večeras M. P. (1990) iz Paraćina, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3, Krivičnog zakonika Republike Srbije- stoji u saopćenju policije.

Kako navode “osumnjičeni se tereti da je putem društvene mreže Fejsbuk, između ostalog, više puta direktno najavljivao i pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića”.

Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i pripadnika MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 časova- stoji u saopćenju.

Na ovoj društvenoj mreži korisnik Miloš Bpm Petrović oglasio se sa jezivim prijetnjama snajperom i “skidanjem glave”.

“Ovu dvojicu skloniše, a tebe će Aleksandre Vučiću snajper da riješi znaš i sam, ona crvena tačka što te prati u spavaćoj sobi kad ugasiš svjetlo. Vučiću, samo te posmatram, a ne znaš gdje sam. Ti mene ne vidiš, ali ja tebe vidim kroz optički nišan stalno”, napisao je ovaj korisnik iznad fotografije na kojoj su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Nakon ovog statusa, nadovezao se novim u kome prijeti da će predsjedniku Srbije “otići glava”.

“Ovog našeg prati ekipa ‘Čistača’ 24/7. Ekipa iz naroda, naši ljudi, samo se čeka adekvatan trenutak da se skine glava… Ljudi su profesionalci, a nas 1000 smo sakupili novac da platimo ‘Čistače’ jer dosta nam je Vučka”, glasio je novi status.(tnj,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here