Na Makarskoj rivijeri više od 25.000 gostiju, najviše iz BiH

Prema podacima Turističkog ureda, u Makarskoj se odmara 6.500 domaćih i stranih gostiju što je 100 posto više nego lani

1
580
odmor_gradac
Makarska rivijera ponovo glavna destinancija državljana BiH (Foto: Tuzlalive, arhiva)

Na Makarskoj rivijeri od Brela do Gradaca prvog srpanjskog vikenda boravi više oko 25.000 domaćih i stranih gostiju iz Poljske, Češke i iz susjedne Bosne i Hercegovine i, doznaje se u subotu u turističkim uredima Makarskog primorja.

Osim domaćih, među najbrojnijim turistima su Poljaci, Česi i iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Prvi srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve veće ljetne smjene turista, koji su brojniji u dolasku, kao i vrlo dobrog početka glavnog dijela sezone, ističu iz turističkih ureda.

Trajekti krcati

Promet je na cestama Makarskog primorja pojačan. Na državnoj cesti D8 vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s povremenim manjim zastojima na prilazima turističkim mjestima.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne i prvoj poslijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču.

Na liniji Drvenik – Sučuraj, kako se doznaje u ispostavi riječke Jadrolinije, od jutros plove dva trajekta. Čekanje na ukrcaj u Drveniku za sada je od sat do sat i pol vremena, a s Hvara prema Drveniku čeka se također do sat i pol.

Vrlo dobar početak ljeta u Makarskoj

I Makarska prvog srpanjskog vikenda bilježi vrlo dobre turističke rezultate. U gradu, prema podacima Turističkog ureda, odmara se 6,5 tisuća domaćih i stranih gostiju što je 100 posto više nego lani ili 50-ak posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019. godine.

Hoteli ugošćuju 1500 gosti i u njima i dalje ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija smještaja za sada nije potrebna, dok ostali turisti borave u privatnom smještaju gdje je i dalje slobodan veliki broj smještajnih kapaciteta kako u kućama za odmor tako i apartmanima. (H)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here