Na karnevalu u Imotskom spalili gej lutke s djetetom

Danas je u Imotskom održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju i prošeću gradom. Zabava nije prošla bez incidenta.

Naime, spaljene su lutke istospolnog para s djetetom na koje je zalijepljena fotografija SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka.

“Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori”, rečeno je prije spaljivanja.

Potom se čulo “Ajmo glazba” nakon čega su lutke zapaljene. U povorci je bilo i puno djece koja su sve to gledala iz prvih redova, prenosi Index.

Ovo nije prvi put da se na nekom karnevalu u Hrvatskoj spaljuje nešto vezano za homoseksualce. Prije dvije godine u Kaštelima je pred nekoliko stotina roditelja i djece spaljena slikovnica s dvije mame i dva tate.

Riječ je o takozvanom krnji ili fašniku, tradicionalnom krivcu za sve loše u protekloj godini, kojeg su organizatori dječjih maškara u Kaštelima vidjeli u LGBT slikovnici.

(vijesti.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *