Na Interpolovim crvenim potjernicama 101 državljanin BiH

Nekoliko novih imena iz BiH našlo se u proteklih nekoliko mjeseci na crvenim potjernicama Interpola, na čijem sajtu su dostupni podaci, odnosno fotografije ukupno 101 državljanina BiH.

Na spisku su i građani BiH za kojim godinama tragaju pravosudne i policijske agencije u BiH, ali i inostranstvu.

Odnedavno je na spisku i 38-godišnja Sandra Kahrić, rođena u Gradišci, koju, između ostalog, terete za krađu, prevaru i druga krivična djela, pišu “Nezavisne novine”.

Nedavno se oglasio suprug Kahrićeve, koji tvrdi da je njen identitet ukraden, te kaže kako njegova porodica ima velike probleme zbog potjernice koja je izdata.

Po zahtjevu pravosudnih organa BiH, odskora je crvena Interpolova potjernica raspisana i za Adisom Velićem (28) iz Velike Kladuše. Prema dostupnim informacijama, za Velićem se traga zbog izdržavanja kazne zatvora od deset mjeseci zbog teškog krivničkog djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Prije nekoliko mjeseci Interpol je objavio crvenu potjernicu za državljaninom BiH Petrom Dabićem (48), rođenim u Prijedoru, koji se potražuje zbog iskorišćavanja djece za pornografiju.

Na crvenim potjernicma je ukupno pet žena iz BiH, među kojima i Slobodanka Tošić (34), bivša mis fotogeničnosti, koja je pobjegla nakon što je pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora zbog učešća u kriminalnoj grupi Darka Eleza i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale.(bhrt,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *