Na groblju Borić u Tuzli sahranjen dr. Anto Raos (Foto)

1
749

Na Rimokatoličkom groblju Borić u Tuzli, danas je u prisustvu članova porodice, rodbine, prijatelja, radnih kolega i saradnika iz privrede, kulture i sporta, sahranjen istaknuti privrednik i sportski djelatnik, dr. Anto Raos.

Zbog epidemiološke situacije, sahrana je najavljena u krugu najbližih članova porodice, ali je unatoč tome na posljednji ispraćaj velikog privrednika, kulturnog i sportskog radnika došao znatan broj građana Tuzle.

Raos je sahranjen u porodičnu grobnicu, a bijele ruže i latice cvijeća na kovčeg stavile su supruga Rada i kćerka Marijana, dok druga kćerka, Željka, nije mogla doputovati zbog poznate situacije vezane za pandemiju virusa korona u svijetu.

Uime RSD Sloboda, čije je Raos bio počasni predsjednik, od pokojnika se oprostio Aid Berbić, aktuelni predsjednik Slobodinog sportskog društva, istakavši zasluge dr. Raosa na očuvanju, organizovanju i funkcionisanju najvećeg sportskog društva u državi.

Podsjećamo, dr. Anto Raos preminuo je u Tuzli, u petak, 22. maja, u 89. godini života. Bio je više od 20 godina generalni direktor KHK “Boris Kidrič” Lukavac, a nakon toga bio je dugi niz godina na čelu holdinga “Sodaso”.

Bio je sjajan teniser i nogometaš, a poslije završetka igračke karijere i studija, do same smrti bio je sportski poslenik najvišeg ranga, ostavivši dubok trag svog angažmana u radu FK Slobode i, kao što smo rekli, RSD Slobode.

Bio je i predsjednik Zajednice prvoligaša bivše Jugoslavije, te profesor na Tehnološkom fakultetu u Tuzli. (mp – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

1 komentar

  1. Otisao je kod jedan dobar čovjek i prijatelj na sahrani su bili oni koji su trebali biti.neka ti je laka zemlja Anto ostaces upamćen po dobru

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here