Na graničnom prijelazu kod Bijeljine osvanula zastava Srbije

Za ovaj incident je odgovorna službena osoba odnosno Milisav Aščerić, komandir Jedinice Granične policije BiH na tom prijelazu

0
422

Na bosanskohercegovačkoj strani graničnog prelaza sa Srbijom kod Bijeljine (Pavlovića most) okačena je danas zastava Srbije.

Za ovaj incident je odgovorna službena osoba odnosno Milisav Aščerić, komandir Jedinice Granične policije BiH na tom prijelazu, piše portal Radiosarajevo.ba.

Incident dolazi nakon što su poslanici Narodne skupštine RS jučer usvojili zaključke u vezi s informacijama o prenosu nadležnosti s države na entitet.

Tako je Vladi RS naređeno da u narednih šest mjeseci donese svoje zakone o VSTV-u, Oružanim snagama, indirektnom oporezivanju itd.

To, smatraju mnogi političari u BiH, predstavlja državi udar.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić pozvao je sinoć Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv lica koja su u NSRS usvojili zaključke koji direktno podrivaju ustavni poredak države Bosne i Hercegovine i narušavaju mir i stabilnost u državi.

Komšić je, također, pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Milorada Dodika kao podstrekača i predvodnika grupe koja se udružila u rušenju ustavnog poretka BiH i podrivanju institucija države.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here