Na graničnim prijelazima zadržavanja su 30 do 40 minuta

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetuje se vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Draksenić-granični prijelaz Gradina zbog neophodnih radova, a danas su počeli i radovi na raskrsnici u mjestu Draksenić, zbog čega je obustavljen saobraćaj i na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška.

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova vozila saobraćaju jednom tunelskom cijevi, u dvosmjernom režimu saobraćaja. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Mole se vozači da na ovim dionicama voze znatno smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“)  i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega su do 16 sati na snazi polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, a na izlazu iz zemlje na graničnom prijelazu Deleuša.

Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prelazu) granični prijelaz Gradina nije u funkciji.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su od 30 do 40 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *