Na granici BiH i Hrvatske policijski pas nanjušio skoro 9 kilograma marihuane

0
188

Hrvatska policija je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, uz pomoć psa za detekciju droga, zaplijenila više od 8,8 kilograma marihuane koju je iz BiH pokušao prošvercati 48-godišnji državljanin Srbije.

Droga je, u zajedničkoj akciji policije i carine, otkrivena u vozilu srbijanskih oznaka koje je u utorak oko 15 sati pokušalo ući u Hrvatsku. U policiji kažu kako je sumnju da se u vozilu na kojem su uočene preinake nalazi droga potvrdio policijski pas Dona.

“U vozilu je pronađeno ukupno 8.817,29 grama droge marihuane”, rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić, prenosi Hina.

U pregradama prtljažnog prostora policija je pronašla 13 paketa marihuane, a još tri paketa nalazila su se u vozačevom sjedištu.

Načelnik stanice granične policije Stara Gradiška Miroslav Matić podsjetio je da je i u srijedu na tom graničnom prijelazu zabilježena zapljena opojnih droga kod tri osobe.

Prema policijskim podacima protekle godine u Brodsko-posavskoj županiji podneseno je 55 krivičnih i 190 prekršajnih prijava vezanih uz zloupotrebu droga.

Zaplijenjeno je više od 230 kilograma marihuane, 8.080 komada različitih lijekova, više od pola kilograma amfetamina, 374 grama kanabis smole, 106 stabljika kanabisa, 15,48 grama kokaina, 8,5 grama metamfetamina te nešto manje od četiri grama heroina i halucinogenih gljiva. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here