Na granici BiH i Hrvatske otkriven sa vrećom lažnih eura

Carinici su na graničnom prelazu spriječili pokušaj krijumčarenja ukupno 887 komada novčanica eura za koje se sumnja da su krivotvorene.

Na ulazu iz BiH u Hrvatsku na graničnom prelazu Svilaj kod Slavonskog Broda carinski službenici pregledali su osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije s prebivalištem u Njemačkoj.

Pregledom je pronađeno skriveno 887 komada novčanica u apoenima od 10 eura za koje se sumnja da su krivotvorene. Novčanice i vozilo su privremeno oduzeti, kažu u Carinskoj upravi, piše Index.

Iz policije navode kako je dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje novca.

“Utvrđeno je da je 60-godišnjak u nedjelju oko 8:30 vozilom njemačkih nacionalnih oznaka došao na granični prelaz Svilaj kojom prilikom su službenici policije i carine izvršili pregled vozila.

Prilikom pregleda automobila u njemu SU pronašli preko 800 novčanica u apoenu od 10 eura, za koje se naknadno utvrdilo da su krivotvorene.” (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *