Na današnji dan: Prije 40 godina otvorena Robna kuća Tuzlanka

1
1598

Na današnji dan, 26. aprila 1980. godine otvorena je Robna kuća Tuzlanka, tada najveća robna kuća na području grada, a druga u bivšoj državi, nakon RK Beograđanka.

Ova Robna kuća imala je, kako bi narod rekao, za svakoga po nešto, od igle do lokomotive, brojne sadržaje. Oni koji su radili u ovoj robnoj kući kažu da je tada vladalo drugarstvo i sloga, svi su bili kao porodica. Na samom početku, u ovoj robnoj kući radilo je oko 450 radnika.

Danas je ona preuređena, ali sa istim nazivom. I dalje je mjesto gdje građani Tuzle ali i šire s radošću dolaze u kupovinu. I danas su ovdje brojni sadržaji, pa građani mogu kupiti odjevne predmete, namirnice, odmoriti se uz kafu, jesti, obaviti kozmetičko-frizerske, zatim bankarske i slične usluge. (tl)

1 komentar

  1. Lijepe uspomene. Tog dana, 26.4.1980-te, ujutro otvorenje Tuzlanke i moja kupovina par LP ploča na muzičkom odjeljenju, a popodne u auto i pravac Sombor na osluženje vojnog roka.
    I prođe četrdeset godina…
    Čestitke uposlenicima te renomirane Kuće, koji su svo ovo vrijeme predano i uspješno proveli svoj radni vijek, na opće zadovoljstvo korisnika usluga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here