Na Covid-19 pozitivno nekoliko učenika i nastavnika u Tuzlanskom kantonu

Koronavirus je potvrđen kod učenika u nekoliko osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona, a među zaraženima su i nastavnici u srednjim školama.

Ovu informaciju potvrdila je kantonalna ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić.

– Mi informacije svakog petka dobijamo o epidemiološkoj situaciji u školama. Prema posljednjem izvještaju imamo devetero djece pozitivne na koronavirus u osnovnim školama na području TK te dva nastavnika u srednjim školama – rekla je ministrica Brašnjić.

Ona ističe da nema mjesta panici, jer su svi slučajevi uočeni na vrijeme i implementiran je protokol propisan i prije nego je počela školska godina.

– Dakle zaraženi su uklonjeni iz nastavnog procesa na vrijeme i nije bilo potrebe da se bilo koja grupa učenika izolira. Sve je urađeno u skladu s procjenama epidemiologa. U međuvremenu nismo imali slučajeve širenja, tako da zaista možemo reći da nema mjesta za paniku – navodi Brašnjić.

Ministrica kaže da u ovom momentu ne želi u javnost ići s informacijom o kojim se školama radi, jer su ispoštiovane sve potrebne mjere, urađena dezinfekcija, a utvrđeno je da su poštovane i sve propisane mjere. (F)
———-
Napomena: Fotografija korišćena uz ovaj tekst, na kojoj su djeca OŠ Mosnik, nema nikakve veze sa ovom temom. Promijenjena je, a nastavnicima i roditeljima upućujemo izvinjenje zbog pogrešne ilustracije, što je izazvalo njihovu opravdanu zabrinutost. U OŠ Mosnik nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom korona.

Podijeli

2 0 komentara

    • Cija ostavka ? Jel’ mislis na ministricu Fahretu? Ej, kolega….ne znas ti koliko je njen babo paprika podijelio da ista postane ministrica, napravio bi se ajvar da ga dunjaluk jede godinu dana ! U Fahretu je ulozenoi taj novac se mora vratiti, nema kod Dubokih Potocara nista dzaba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *