Muzaferija stigla do prve pobjede u drugom po snazi skijaškom takmičenju svijeta

Muzaferiji je danas vozila prve dvije spust utrke FIS Europa kupa u ovoj sezoni

Elvedina Muzaferija (24) ispisala je danas, u Crans Montani, zlatnim slovima historiju skijanja u BiH, pobjedom u spust utrci Europa kupa.

Švicarsko skijalište, na kojem je prije godinu osvojila srebrnu, prvu historijsku medalju za Bosnu i Hercegovinu ikada, Muzaferija je danas u drugoj utrci savladala s vremenom 1:08.12 i iza sebe ostavila Triciju Mangan (USA) te domaću Deliju Durrer. Na četvrtom mjestu završila je slavna Čehinja Ester Ledecki koja je za bh.skijašicom kasnila 33 stotinke.

Muzaferija je tako stigla do prve pobjede u drugom po snazi skijaškom takmičenju svijeta.

Podsjetimo, Muzaferiji je danas vozila prve dvije spust utrke FIS Europa kupa u ovoj sezoni, i s 136 bodova izbila na sedmo mjesto u ukupnom poretku Europa kupa.

Svoj današnji, historijski uspjeh, posvetila je svim ženama žrtvama porodičnog nasilja.

“Iako sam danas pobijedila na utrci Europa kupa, što je ujedno i najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu ikada, odnosno prva pobjeda u nekom internacionalnom takmičenju, ne mogu biti tako sretna. Danas je dan žalosti i ovu pobjedu želim posvetiti svim djevojkama i ženama koje su žrtve porodičnog nasilja. Znajte da sam uz vas i da nikada nije kasno da reagujete”, poručila je Muzaferija.

Sjajna skijašica, zatim se osvrnula na današnje dvije utrke, kojima itekako može biti zadovoljna.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *