Nakon svađe: Muškarac pao s prozora

Malo iza 20 sati u subotu na splitski predio Pujanke sjurila su se tri policijska kombija te jedno vatrogasno vozilo. Među policijom su i pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije.

Vozila su grupirana pred zgradom s ulazima pod brojevima od 20 do 26, a policijski službenici su se rasporedili s obje strane zgrade. Prema pričama okupljenih stanara zgrada, čulo se kao da je nešto “puklo” te glasni povici iz jednog stana.

Iz PU splitsko-dalmatinske su objasnili zašto su izašli na teren.

“Dobili smo poziv zbog nasilja u porodici. Prije dolaska policije jedna muška osoba je pokušala otići iz stana kroz prozor preko skele te je pala.

U teškom stanju odvezen je u bolnicu. Poduzimamo sve mjere i radnje te utvrđujemo činjenice i okolnosti nastanka događaja, a također ćemo provesti uviđaj”, izjavili su.

Gospođa koja živi u susjednoj zgradi snimila je fotografije i video te prepričala čemu je svjedočila.

“Izgleda da je bila svađa u porodici, kažu da su se posvađali unuk i baka pa je neko zvao policiju. Prije nego li su oni došli, ljudi su počeli vikati da je neki muškarac pao s jednog od viših spratova.

Ustvari, neki su vikali da je pao, a neki da se bacio. I zamislite, pao je na grane stabla ispod prozora sa zadnje strane zgrade i to mu je izgleda spasilo život”, zadihani nam prepričava.

Iz splitske policije kažu kako će težinu povreda znati nakon medicinske obrade muške osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *