Muškarac iz Mrkonjić Grada osumnjičen za obljubu 12-godišnjeg djeteta

0
189
Nijema kasaba štiti zlostavljače, a ne žrtve (Foto: Ilustracija)

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog T. K. (57) iz Mrkonjić Grada, predložio je da mu se odredi pritvor zbog sumnje da je počinio obljubu nad E. G. (12 godina).

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo obljube sa djetetom mlađim od petnaest godina, a o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Tužilac je stavio prijedlog za pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo. Također, pritvor je predložen i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenju javnosti. (Faktor)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here