Muškarac iz Gradačca krivotvorio eure, dolare i konvertibilne marke

Dario Čukić iz Gradačca priznao je krivično djelo krivotvorenja novca te mu je predložena zatvorska kazna od godinu i po dana kao i oduzimanje krivotvorenih novčanica, saopštilo je Tužiteljstvo BiH.

muskarac gradacac uhapsen krivotvorio novcanice eura, dolara i km
Foto: Ilustracija

Kako su pojasnili iz ove pravosudne institucije, Dario Čukić, zv. “Čuka”, iz Gradačca, rođen 1994. godine u Tuzli, državljanin BiH, u prisustvu advokata u potpunosti je priznao krivicu za optužnicu za krivično djelo krivotvorenja novca.

“U skladu sa sporazumnim priznanjem, za optuženog je predložena kazna zatvora od jedne i po godine, kao i oduzimanje više desetina krivotvorenih novčanica valute EURO, USD i KM, u različitim apoenima. Navedeni optuženi tereti se da je, nakon što je došao u posjed krivotvorenih novčanica, pokušao izvršiti njihov plasman u platni promet BiH na području Tuzlanskog kantona, u čemu nije uspio jer je otkriven od strane policijskih službenika, a krivotvoreni novac oduzet. Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog, kao i obimnosti krivičnog djela za koje se tereti”- saopštilo je Tužiteljstvo.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Ukoliko Sud BiH prihvati sporazum, predmet će biti u potpunosti okončan. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *