Musemić: Zrinjski je u ovih sedam kola pokazao najviše!

"Kada svi budemo imali iste uslove, dobre terene i reflektore, onda možemo očekivati neki napredak u bh. fudbalu"

0
190
Tuzla City
Musemić: Prvenstvo je tek počelo, rano je za prognoze ko će biti prvak (Foto: Darko Zabuš, arhiva)

Tuzla City je trenutni lider m:tel Premijer lige BiH sa 16 osvojenih bodova iz šest mečeva.

Mnogi najviše zasluga za odličan start sezone ekipe iz Simin Hana pripisuju šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću, koji je u razgovoru za N1 naglasio kako je ipak još uvijek rano da prihvati ulogu jednog od favorita za osvajanje titule prvaka.

“Dugo sam u ovom poslu i ne bih prihvatio te komentare bez obzira od koga dolaze. Još u julu smo imali dosta problema, puno igrača nam je otišlo, a neke koje smo željeli nismo uspjeli na vrijeme da dovedemo. Međutim, na kraju smo uspjeli napraviti dobru ekipu i to sad ide kako ide. Tek je prvenstvo počelo, nama će ova pauza dobro doći da još dva-tri igrača koji su nam se kasnije priključila podignu nivo fizičke spreme. Mi u nastavku sezone želimo igrati još bolje. Ja sam neko ko ne želi da pravi euforiju, ima još puno utakmica da se igra. Imamo dobru ekipu, veliki broj igrača koje možemo koristi u svakom trenutku. Vidjet ćemo“, istakao je Musemić i zatim prokomentarisao poziv Ajdinu Nukiću u seniorsku reprezentaciju BiH:

“S Nukićem ne radim dugo, ali on je igrač koji posjeduje potencijal. Priroda mu je dala brzinu, koja je fantastična. To treba da iskoristi. On je relativno mlad i nadam se da će opravdati povjerenje selektora”.

Naglasio je kako Premijer liga BiH još uvijek kaska za većinom evropskih prvenstava najviše zbog loše infrastrukture.

“Ne mogu da prihvatim da mi ne možemo svake godine napraviti tri terena u BiH. Po meni, nije regularno prvenstvo kada ja, recimo, igram kod Željezničara na Grbavici, gdje je fantastičan teren i ambijent, a onda vi dođete kod mene gdje ne postoje takvi uslovi. Kada svi budemo imali iste uslove, dobre terene i reflektore, onda možemo očekivati neki napredak”.

O ekipama koje vidi u borbi za vrh, Musemić je kazao:

“Zrinjski je u ovih sedam kola pokazao najviše. Igraju jako dobro, dobar visoki presing, kažnjavaju svaku grešku protivnika… Ali kako će se to odvijati u nastavku sezone, ne zna niko. Naše je da igramo. Sigurno je da je tu i Sarajevo, mi smo tu također. Velež se isto vraća nakon potrošnje u Evropi. To što se njima desilo ustvari se dešavalo svim drugim našim klubovima koji su pravili iskorak u Evropi.”

Kompletan razgovor s Musemićem na N1 možete pogledati na ovom LINKU.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here