Musemić: Protiv Borca očekujem dobar rezultat, a to znači pobjedu!

Rezultat i igra iz drugog poluvremena u Banja Luci nam daje samopouzdanje i vjeru da možemo odigrati još bolju utakmicu

0
139
Ubiparip, Musemić, Suljagić na konferenciji za novinare (Foto: TC)

Tuzla City će u 14. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Borac na Tušnju, a sa ovom ekipom u srijedu je igrala zaostali susret trećeg kola, kada je u Banjoj Luci završeno rezultatom 1:1.

Husref Musemić, trener ekipe iz Simin Hana, na press konferenciji istakao je da mu igra iz drugog poluvremena prošle utakmice daje vjeru da mogu napraviti dobar rezultat.

“Rijetke su situacije kada u četiri dana dva puta igrate sa istim protivnikom u prvenstvu, igrate za bodove. Rezultat i igra iz drugog poluvremena nam daje samopouzdanje i vjeru da možemo odigrati još bolju utakmicu, nego u Banja Luci i da neke stvari, koje nisu bile dobre, popravimo”, rekao je Musemić.

U ekipu Tuzla Cityja vraćaju se kartonirani igrači, dok je upitan nastup mladog Belmina Mešinovića.

“Puno je bolja situacija kada je igrački kadar u pitanju. Vidjet ćemo šta će biti sa Mešinovićem”, istakao je Musemić.

Trener Tuzla Cityja istakao je da njegova ekipa ima dosta samopouzdanja.

“Ekipa sa dosta samopouzdanja ulazi u ovu utakmicu. Vjerujem da možemo odigrati dobro i napraviti dobar rezultat. Šta znači dobar rezultat? To je pobjeda. Nadam se da ćemo biti na nivou, kao što je to bilo u drugom poluvremenu prošle utakmice”, rekao je Musemić.

Za kraj prokomentarisao je ekipu Borca.

“Maksimalni respekt prema Borcu. Ekipa koja ima svoj kvalitet, ali mi smo vratili samopouzdanje nakon poraza od Željezničara i nadamo se pozitivnom rezultati”, dodao je iskusni stručnjak. (Sc, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here