Musemić i Karjašević vjeruju da mogu pobijediti Velež

0
95
musemic karijesevic fk tuzla city utakmica velez
Tuzla City pobjedom želi ostati na vrhu tabele (Foto: FK Tuzla City)

Uoči 11.kola u kojem Tuzla City dočekuje Velež na Tušnju, održana je pressica na kojoj su se pojavili trener Husref Musemić i veznjak Huso Karjašević.

Nakon poraza u Širokom na Pecari, Plavi su na “popravnom” kontra Mostaraca. Na Pecari je Musemiću nedostajalo nekoliko važnih igrača i to Doffo, Džafić, Šukilović, Nukić.

-Nedostajalo nam je četiri-pet igrača koji su u dosadašnjem periodu pokazali da su jako bitni za naš tim. Sad nam se oni vraćaju i vjerujem da ćemo biti bolji i doći do pobjede. Velež je jako kvalitetan tim koji također ima sad nekih kadrovskih problema, međutim oni imaju širok roster, također u evropskim utakmicama su pokazali da znaju i tako da nas čeka jedan jako zahtjevan protivnik, kaže Musemić.

Veznjak Huso Karjašević ističe da nisu bili na nivou u Širokom i da bi sada trebali i morali protiv Veleža pokazati više.

-Nastojat ćemo popraviti stvari koje nisu bile dobre u Širokom. Mi smo sada samo fokusirani na Veleža jer to je sada najbitnije a Široki je iza nas i o njemu više ne mislimo. Bitno je da sada dođemo do nove pobjede i da zadržimo lidersku poziciju, kaže Karjašević.

U ovome meču Musemić neće moći računati na Mešinovića koji je dobio treći žuti karton, dok se u ekipu vraćaju Džafić i Šukilović dok se sve bolje oporavljaju Nukić i Doffo koji bi također mogli biti u konkurenciji.

Utakmica s Veležom se igra u subotu od 17 sati na Tušnju. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here