Musa odao počast Gudelju: Hvala za nesebičnu podršku, dali ste nam vjetar u leđa

Jedan od najboljih bh. košarkaša Džanan Musa odao je počast poznatom privredniku i osnivaču kompanije FIS Peri Gudelju koji je jučer preminuo u bolnici u Zagrebu.

“Hvala Vam za nesebičnu podršku, savjet, pomoć u najvažnijim trenucima koji su donijeli ogromnu radost našem narodu, a nama dali vjetar u leđa. Izgubili smo velikog čovjeka. R.I.P. Pero Gudelj”, napisao je Musa na svom Facebook profilu.

Gudelj je bio poznat kao veliki humanitarac koji je svesrdno pomogao i bh. sportistima pa se tako pamti da je njegova firma uplatila kotizaciju zlatnim bh. košarkaškim kadetima koji su 2015. godine postali prvaci Evrope na Eurobasketu u Litvaniji.

Podsjetimo, nakon što su mladi košarkaši BiH u četvrtfinalnom meču savladali selekciju Njemačke, FIBA je zaprijetila našoj ekipi izbacivanjem s takmičenja ukoliko Košarkaški savez BiH ne uplati kotizaciju od 10.000 eura za nastup na takmičenju.

U pomoć Savezu tada je uskočio Gudelj koji je pokazao sluh za sport i košarku, a ostalo je već historija. Zmajići su otišli do samog kraja gdje su slavili u finalu protiv selekcije Litvanije rezultatom 85:83.

Koliko je ta pomoć značila našim košarkašima govori nam i ovo Musino odavanje počasti. (Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *