Musa: Džeko je čudo od čovjeka i primjer koji trebamo slijediti, mnogi su sumnjali u mene!

Mnogi su sumnjali u mene i moje kvalitete nakon nekoliko neuspješnih sezona. Htio sam svima pokazati da sam zasluženo tu gdje jesam, da ništa nije slučajnost u svijetu sport kaže Musa

0
109
Musa: Psihički se pripremam za svaku utakmicu (Foto: KSBiH)

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa gostovao je u Centralnom dnevniku Face TV. Govorio je svojim porazima i uspjesima, ženidbi, ali i o drugim bh. sportistima koji vani nižu uspjehe.

Naveo je kako mu je 13 sretan broj i zbog toga nosi lančić s tim brojem već nekoliko godina.

“Trinaest mi je sretan broj! U Realu nije bio slobodan broj 13, ali čim bude, preći ću na njega. Svima je nesretan, meni je sretan. I moj brat kada je igrao košarku je nosio taj broj”, rekao je Musa za Face TV.

Govorio je i o motivima za uspjeh.

“Mnogi su sumnjali u mene i moje kvalitete nakon nekoliko neuspješnih sezona. Htio sam svima pokazati da sam zasluženo tu gdje jesam, da ništa nije slučajnost u svijetu sporta. Taj rad se pokazuje kada najviše treba. Svi silni sati koji se provedu u dvorani se pokažu”, naveo je Musa nakon što je Real Madrid pobijedio Barcelonu.

Naveo je kako je “kroz karijeru naučio da nikada ne treba letjeti previsoko nakon pobjede i biti prenisko dole nakon poraza”.

“Porodica mi je najbitnija koja me drži na podu i kada bude loša ili dobra utakmica ja samo gledam da ujutro odem na trening i zaboravim šta je bilo te se okrenem novim izazovima. To mi pomaže da budem konstantan”, rekao je Musa.

Istakao je kako se “utakmica se dobija prije utakmice i to na treningu”.

“Svaku utakmicu koju igram zamišljam dva sata prije. Zamišljam sebe kako dajem koševe Na dan utakmice vizualiziram stvari koje se nadam da će se desiti. Sve je u pripremi utakmice, ali i života. Moraš pobijediti sam sebe da bi pobijedio nekog drugog. Ja uspijevam hvala Bogu u tome i crpim iz toga samopouzdanje. Ako nemaš adekvatnu psihu jako teško je nešto napraviti. Kada uđem na teren, ne želim biti arogantan, ne mislim da je iko bolji od mene – to me drži”, rekao je Musa govoreći o psihofizičkim pripremama.

Dotakli su se i teme reprezentacije BiH i proteklim utakmicama. Na pitanje šta je potrebno za veliki uspjeh, kazao je da je to organizacija i podrška našim reprezentativcima, posebno mladima.

“Zaostajemo, nemamo dovoljno talenata koji ostaju u našoj zemlji. Ali, dobili smo Sloveniju i tu Mađarsku i Francusku, to je put kojim trebamo da idemo. Trebamo pokazati zube svima, jer zašto ne bismo mogli. I mi oblačimo odjeću kao svi drugi. Kada izađemo na teren trebamo biti sigurni u sebe. Trebamo biti ponosni na sebe i BiH. Pričao sam s Jusufom kada smo izašli na teren. Mi idemo na pobjedu”, istakao je.

U Real Madridu ga hvale, ali i paze.

“Čast je biti u ovom klubu, nadam se da ostajem tu što više godina. Lijepo mi je ovdje, ali ne znamo šta će se u životu desiti, pa ni ovdje. Ako se desi neka ponuda ja sam otvoren za priču, ali u dogovoru s klubom”, poručio je.

Na pitanje planira li se ženiti, odgovorio je:

“Trebalo bi. Zašto ne? Vidjećemo u skorije vrijeme. Džeko što više djece ima, bolje igra. On je čudo od čovjeka, on je primjer koji trebamo slijediti – i porodični i sportski”, kazao je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here