Muriz Memić poslao poziv Sebiji Izetbegović za susret face to face

0
290

Muriz Memić poslao je poziv direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović, nakon što je pristala na razgovor s njim pred kamerama.

Podsjetimo, Memić je sinoć govorio o slučaju ubistva svog sina, Dženana.

Između ostalog, spomenuo je i direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, te naveo da je ona učestvovala u u odabiru timova koji su vještačili amneziju Alise Mutap, koja se u to vrijeme viđala s Dženanom.

Za FACE TV je rekao i da je Izetbegović smijenila timove koji su ovo radili.

Izetbegović je reagovala na ove tvrdnje, te je za Oslobođenje rekla da nije istina da je smijenila vještake, niti da ima takva ovlaštenja.

Izetbegović je večeras gostovala na Hayat televiziji, gdje je govorila o slučaju Memić.

“Ja nemam nikakvu posebna saznanja, jer nemam nikakvu posebnu ulogu u svemu tome. Ja sam ginekolog i ne mogu vještačiti takve slučajeve. Jedino što znam da sam dobila naredbu da od Tužilaštva da formiram komisiju za vještačenje, i po njoj sam morala postupiti.

Kada se dobije naredba Tužilaštva, nema prostora za razgovor niti za bilo kakve druge postupke, osim da postupite po zakonu Tužilaštva“, rekla je Izetbegović.

Direktorica KCUS-a je poručila da će se odazvati pozivu Memića.

Nedugo nakon toga, putem Facebook grupe “Pravda za Dženana Memića”,oglasio se i Memić.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Zahvaljujem se prof. dr. Izetbegović što je evo nakon pet godina od ubistva moga sina, večeras izjavila kako pristaje da sjednemo lice u lice pred kamerama.

Ja je ovim putem pozivam u emisiju kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u, u petak 19.2. u 18:45h“, napisao je Memić.(rsa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here