Muratović primio Emu Lovrić, juniorsku prvakinju BiH

Emu Lovrić, pored Balkanskog prvenstva, očekuje i državno seniorsko prvenstvo, te Evropsko juniorsko prvenstvo u Varaždinu

0
253
Mario i Ema Lovrić s ministrom Zlatanom Muratovićem (Foto: TK)

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Zlatan Muratović, upriličio je prijem za Emu Lovrić, novu junorsku državnu prvakinju u stonom tenisu, inače članicu Stonoteniskog kluba „Kreka“, te njenog oca Marija Lovrića, člana Upravnog odbora Kluba.

Juniorsko državno prvenstvo u stonom tenisu održano je proteklog vikenda u Ilijašu, a Lovrić je stekla pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu od 22. do 27. juna u Bugarskoj.

Ministar Muratović čestitao je stonotenisačici Lovrić na velikom uspjehu, kao i dostojnom predstavljanju Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo konstantno ulaže napore da adekvatno vrednuje pojedince i sportske klubove koji ostvaruju vrhunske rezultate, a sve u cilju sistemskom  uređenju sporta. Posebno raduje činjenica da vaš klub dugi niz godina u kontinuitetu postiže dobre rezultate na nivou države, kao i u međunarodnim okvirima – istakao je Muratović.

Ema Lovrić je navela da su njeni rezultati posljedica istrajnog rada i fokusa na ostvarenje sportskih ciljeva, te je rekla:

Treniram dva puta dnevno i od dvanaeste godine sam članica reprezentacije u svojoj uzrasnoj kategoriji. Posebno me raduje što sam ostvarila pravo da nastupam za reprezentaciju i u starijim selekcijama, jer je to dokaz kontinuiranog rada i kvaliteta.

Mario Lovrić je potcrtao da Stonoteniski kluba „Kreka“, usprkos hroničnom nedostatku sredstava, pažljivo i posvećeno radi sa mlađim selekcijama i ostvaruje dobre rezultate. Stoga rezultati u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji nisu iznenađenje, kazao je otac mlade stonoteniserke.

Cilj Kluba je da u budućnosti organizuje kvalitetan međunarodni turnir, kako bi se ispunili uslovi za domaćinstvo Balkanskog prvenstva.

Tuzlansku stonotenisačicu, Emu Lovrić, na ljeto, pored Balkanskog prvenstva, očekuje i državno seniorsko prvenstvo, na kojem joj je cilj osvajanje medalje, kao i Evropsko juniorsko prvenstvo u Varaždinu.

Muratović je obećao podršku Emi Lovrić i ostalim stonoteniserima STK “Kreka” koji će u narednom periodu nastupati na službenim međunarodnim takmičenjima. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here