Muratović obećao veću pomoć FK Slobodi

Ministarstvo pružiti veliku podršku FK Slobodi Tuzla kako bi se stvorili uslovi za dalji razvoj fudbala na području Tuzlanskog kantona.

0
316
Ministar Muratović u razgovoru s predstavnicima FK Slobode (Foto: Press TK)

Ministar kulture, sporta i mladih TK, Zlatan Muratović, primio je danas predstavnike FK Sloboda, predsjednika UO Elmira Šećerbegovića i direktora Damira Efendića.

Muratovića su upoznali sa kompletnom problematikom kluba i planovima. Na ovom sastanku izneseno je mnogo ideja, te je dogovoreno da će Ministarstvo pružiti veliku podršku FK Slobodi Tuzla kako bi se stvorili uslovi za dalji razvoj fudbala na području Tuzlanskog kantona.

Ministar je posebno istakao da je Sloboda sama po sebi veliki brend i da zaslužuje podršku, a da će najveća podrška biti predlaganje kvalitetnih zakonskih rješenja na različitim nivoima vlasti kojima će se adekvatno riješiti problem u funkcionisanju velikih sportskih kolektiva.

Muratović je na kraju izjavio da FK Sloboda u narednom periodu može računati na veliku podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade u realizaciji zacrtanih ciljeva i planova. (tk, zp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here