MUP TK se oglasio o požaru u Gradačcu

PS Gradačac prijavljeno je da gore proizvodni pogoni IMK Kula Gradačac locirani u Ul. 25 novembra u Gradačcu. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS/PU Gradačac, i pripadnici profesionalnih vatrogasnih jedinica Gradačac, Srebrenik i Brčko koji još uvijek gase požar
jedna osoba povrijedjena u velikom pozaru koji je zahvatio tvornicu konfekcije kula u gradaccu

Policija je obaviještena u ranim satima Foto:TL

Dojava o požaru koji je zahvatio IMK Kula Gradačac zaprimljena je jutros oko 5.40 sati, potvrđeno je iz policije.

Požar velikih razmjera zahvatio je pogone IMK Kula Gradačac, a dojava o požaru stigla je u 5.40 sati kada je angažovana kompletna vatrogasna jedinica.

O nemilom događaju se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

– Dana 10. oktobra 2023. godine, oko 5.40 sati, PS Gradačac prijavljeno je da gore proizvodni pogoni IMK Kula Gradačac locirani u Ul. 25 novembra u Gradačcu. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS/PU Gradačac, i pripadnici profesionalnih vatrogasnih jedinica Gradačac, Srebrenik i Brčko koji još uvijek gase požar. Jedno lice, radnik obezbjeđenja- portir navedenog objekta zadobio je povrede, (opekotine) prilikom pokušaja gašenja požara te je upućen na JZU UKC Tuzla. O događaju je obaviješteno KTTK-a, dok će uviđaj izvršiti uviđajna ekipa SKP UP MUP TK-a, po uputama i pod nadzorom dežurnog Tužioca kada se za to steknu potrebni uslovi, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Ranije je direktor Doma zdravlja Gradačac dr. Semir Turbić izjavio da je radnik na održavanju zadobio opekotine obje podlaktice šake i po licu.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *