MUP Srbije objavio nove snimke Matejevog kretanja po Beogradu

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije poslalo je saopćenje u kojem apeluje na medije i poziva ih da se suzdrže od objavlјivanja netačnih i neprovjerenih informacija i plasiranja u javnost video snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državlјanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu.

“Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera s trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka silaska do Save, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag”, kažu iz MUP-a Srbije.

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim s taksistom kojeg je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni s jednom drugom osobom, dodaju.

“Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor s Matejevim prijatelјima koji su te večeri bili s njim, osoblјem kluba, svim svjedocima i da je na osnovu svih izjava isklјučena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča”, naglašavaju iz MUP-a Srbije, prenosi Večernji.

“Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, različitih organizacijskih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli. U potragu su između ostalih uklјučeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavlјen, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac. U cilјu pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaviještene su i policije zemalјa u okruženju. Još jednom apelujemo na medije i pozivamo ih da se zbog osjetlјivosti teme, suosećanja s roditelјima i porodicom nestalog mladića, i remećenja dalјnjeg toka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku”, upozorili su iz MUP-a Srbije.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *