MUP RS raspisao potjernicu za muškarcem iz Srbije zbog više krivičnih djela

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, tragaju za osobom inicijala D.R. iz Srbije zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela teške krađe na području Banje Luke.

“Preduzimanjem mjera i radnji, a pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, policijski službenici identificirali su navedenu osobu kao izvršioca više krivičnih djela teška krađa na području grada Banja Luka, a koje se trenutno nalazi u bjekstvu”, navedeno je u saopćenju PU Banja Luka, prenosi Klix.ba.

Ističu da se on sumnjiči da je krivična djela počinilo od decembra 2022. godine do petka, 3. marta 2023. godine, na način da je upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno ulazio u porodične kuće i stanove za vrijeme odsustva vlasnika, a potom vršio premetačinu i otuđio razne vrijedne predmete i novac.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na građane, da ukoliko uoče muškarca s fotografije ili imaju saznanja o njemu i njegovom kretanju odmah pozovu besplatnu telefonsku liniju 122 ili se obrate najbližoj policijskoj stanici. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *