MUP KS o neredima u kampu u Blažuju

O neredima koji su izbili sinoć u prihvatnom centru za migrante u Blažuju oglasio se MUP Kantona Sarajevo: Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Dana 20.01.2021.godine u 20 sati, od strane službenika privremenog imigracionog centra Blažuj, obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je u krugu istog, ulica Kamenolom, područje općine Ilidža, došlo do okupljanja više lica koja borave u navedenom centru i međusobne tuče. Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracionog centra.

Tom prilikom su lakše povrijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracionog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u pomenutom centru.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela nasilničko ponašanje, lahka tjelesna ozljeda, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari.

Jutros je u Blažuju, kako javljaju mediji mirno. Centar obezbjeđuje više interventnih ekipa sa kojima su i policijski psi.(oslobodjenje,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *