Mostarka Ćamila briljira na Evropskom prvenstvu u dresu rukometne reprezentacije Hrvatske

Ubitacna Mostarka – Ćamila Mičijević, reprezentativka Hrvatske (Foto: AP)

Najbolja igračica hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Danskoj Ćamila Mičijević sa 30 golova nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice strijelaca nakon drugog kruga natjecanja.

Ispred 26-godišnje Mostarke su Norvežanka Nora Mork s 42 gola, Crnogorka Jovanka Radičević sa 39, te Španjolka Carmen Martin s 32 gola.

Mičijević, koja igra u francuskom Metzu, ima 54 posto realizacije šuta. Larissa Kalaus je na 21. mjestu ljestvice strijelaca sa 22 gola, dok je Valentina Blažević na 29. poziciji sa 19 golova.

Mičijević drži osmo mjesto po najbržem udarcu turnira. Protiv Srbije je ispalila projektil koji je išao brzinom od 122 km/h, a prvo mjesto u toj statistici drži Mađarica Noemi Hafra s udarcem od 129 km/h.

Visoko četvrto mjesto drži i hrvatska golmanica Tea Pijević koja ima prosjek od 37 posto obrana. Od 155 udaraca sakupila je 57 obrana. Najbolji prosjek obrana ima Norvežanka Katrine Lunde, 39%, a Dankinja Sandra Toft i Slovenka Branka Zec po 38%.

Na ljestvici asistencija vodi Norvežanka Stine Oftedal koja je upisala 30 dodavanja za gol. Rumunjska Cristina Neagu je druga (29), a treća je Španjolka Nerea Pena (27). Mičijević je sa 16 asistencija na diobi 11. mjesta.

Bony sokovi – nevjerovatan užitak

Po zbroju golova i asistencija na turniru vodi Nora Mork koja je zabila 42 gola i ima 18 asistencija, ukupno 60. Iza nje je Rumunjka Neagu sa 56 (27g/29a), a treća je Norvežanka Oftedal sa 54 (24g/30a).

Mičijević je u ovoj statističkoj kategoriji na šestom mjestu sa 46 golova i asistencija (30g/16a), dok je Larissa Kalaus na 13. poziciji (37- 22 gola i 15 asistencija). “Dobri duh” hrvatske reprezentacije, kako odmilja zovu Ćamilu drži i visoko četvrto mjesto po zbroju blokova i ukradenih lopti.

Možda vas zanima

Rukometaši Slobode u subotu igraju s Izviđačem CO, u petak “pressica”

Najbolja obrambena igračica je Dankinja Line Haugsted koja je sakupila po devet blokova i ukradenih lopti. Druga je Nizozemka Kelly Dulfer sa 16 (8 blokova, 9 ukradenih lopti), a ispred naše rukometašice je i Norvežanka Marit Frafjord s 12 blokiranih udaraca i četiri ukradene lopte. Ćamila ima devet blokova i četiri ukradene lopte.

Po broju golova postignutih na turniru najbolje su Norvežanke koje su u šest utakmica zabile 205 golova. Druge su Dankinje (166) i Nizozemke (166). Hrvatska je sedma s postignutih 149 golova. (H – Foto: EPA)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *