Mostar konačno dobija olimpijski bazen, krenule pripreme za izgradnju

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić, zajedno s nadležnim u upravi za izgradnju infrastrukturnih projekata, danas su obišli lokaciju (Južni logor) na kojoj će se graditi olimpijski bazen, prenosi Klix.ba.

Ovom prilikom, zajedno s direktorima javnih obrazovnih ustanova Grada Mostara, predstavljen je i dogovoren način izmiještanja objekata koje te škole koriste, a u svrhu oslobađanja prostora za bazen čija izgradnja treba uskoro početi, saopćeno je iz Grada Mostara.

Kako je najavljeno, početkom septembra bit će raspisan javni oglas za izvođače radova na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru te sva ostala dinamika planiranih radova ovisi o tome.

Očekivanja su da se već u oktobru krene s izvođenjem potrebnih radova na izmještanju objekata i stvaranju uvjeta na prostornoj cjelini na kome se planira skora gradnja.
Iako u BiH vlada euforija, piše Klix.ba.

Lana Pudar ide po novu medalju na EP-u, prijenos finala na susjednim državnim televizijama

Predstavnici Grada Mostara posjetili su i Udruženje “Sunce“ Mostar, koje se nalazi na lokaciji planiranog bazena.

“Brinući o društvenom dobru i projektima zajedno sa predstavnicima udruženja dogovoreno je da će Grad Mostar par stotina metara iznad lokacije izgraditi novi objekt za potrebe ovog udruženja kako bi nastavilo sa svojim plemenitim radom, nakon čega će stari objekt biti uklonjen”, stoji u saopćenju.

Podsjetili su kako je aktuelna struktura gradskih vlasti Mostara osigurala finansijsku podršku Vlade Federacije za izgradnju bazena u iznosu osam miliona maraka te poduzela aktivnosti na izradi projektne dokumentacije i stvaranju uvjeta za gradnju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *