Mostar dobija staklenu šetnicu i ljuljačku iznad provalije

0
934

”Želja nam je da napravimo sky-walk, staklenu šetnicu iznad grada, odnosno sa pogledom na grad kako bi upotpunili izletište Fortica, odnosno vidikovac koji već ima sa zastavom. Sky Walk bi bio ispod zastave kako bi ljudima bilo omogućeno bolje i atraktivnije razgledavanje grada”, kazao je predsjednik udruženja Đani Rahimić.

Kako je rekao Rahimić, u toku je pribavljanje potrebne dokumentacije za izgradnju mostarske “nebeske staze”.

”Mi smo uradili neke pripremne radove i sada smo u fazi pribavljanja potrebnih suglasnosti od Gradske uprave, dakle predan je zahtjev za urbanističku suglasnost”, rekao je.

Dodaje kako osim pribavljanja suglasnosti, trenutno rade na izradi projektne dokumentacije, a u planu je i traženje financijskih sredstava. Datum kada se očekuje izgradnja i otvaranje šetnice, tvrdi, još nije poznat, ali se nadaju kako će to uspjeti čak i za ovogodišnju turističku sezonu.

Visina 15 metara

Navodi kako su takve šetnice popularne u svijetu te se trenutno grade i u susjednoj Hrvatskoj, što ih je i motiviralo za početak takvog projekta. Zanimljivost mostarske je što se pruža pogled na grad.

”Trudimo se da proširimo i uvedemo nešto novo, zato što ljudi dolaze, posjećuju, uvijek traže nešto novo. Najveća atrakcija je pogled na grad i mi ga pokušavamo što više iskoristiti i učiniti pristupačnijim ljudima. Šetnice, staze i vidikovci su nešto što je usmjereno da ljudima omogući da što lakše mogu doći do tih mjesta”, rekao je predsjednik udruženja.

Planirana šetnica, kazao je, iznad tla biti trebala biti visoka oko 15 metara, gdje će biti otprilike 35 metara prostora za šetnju, a bit će u obliku potkovice. Dodaje kako je atraktivnost to što će imati stakleni pod, kako bi doživljaj i ugođaj bio što izazovniji.

Zadovoljni posjetama Osim sky walk-a, ekipa iz ovog udruženja planira dodatni sadržaj.

”U planu nam je da se ispod napravi jedna ljuljačka, tako da se može s opremom uživati u adrenalinu te da se ljulja iznad provalije”, rekao je Rahimić za Bljesak.

Izrađeni sadržaji

Na području izletišta Fortica do sada je izgrađen dom, biciklističke staze, zip-line, viseći most i drugi sadržaj, a prema podacima koje dobivaju od turističkih agencija, procjenili su kako ih do sada posjetilo oko pet do šest tisuća ljudi.

Iz Udruženja ističu, kako su posebno ponosni na činjenicu da nekoliko turističkih agencija redovito dovode putnike na Forticu, a to je – kako kažu, za Mostar posebice važno. Izletište i sadržaj poput ovog su korist za čitavu zajednicu, dodao je Rahimić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here