Most kod Panonskih jezera ili “drži vodu dok majstori odu”! (Foto)

Daleko od očiju javnosti, ubrzo poslije puštanja u promet, uloženo je vanredno "tadašnjih" milion i po maraka iz budžeta grada, ali kao što se vidi, pucanje nije spriječeno

0
486

Već i ptice na grani znaju da je most na Sjevernoj saobraćajnici, kod Panonskih jezera, u teškim problemima!

Drugim riječima, most puca i postaje opasan za ljude i vozila, kako iznad tako i ispod.

U više navrata smo pisali da je most predviđen samo za pješake, ali je mudrom odlukom odlazećeg gradonačelnika odobren i za promet vozila, dionicom koja od Trga slobode vodi prema Gradini.

Nedugo nakon “svečanog presijecanja trake” primijećeno je da most puca, jer je sagrađen u zoni slijeganja.

Da se Vlasi ne sjete, hitno je angažovana firma koja vrši šipovanje i slične poslove, te je odlučeno da se postave betonski blokovi koji će spriječiti pucanje mosta. U taj posao daleko od očiju javnosti, uloženo je vanredno “tadašnjih” milion i po maraka iz budžeta grada, ali kao što se vidi, pucanje nije spriječeno.

Prije nego što su se novi parlamentarci preselili u Šeher, a da nekome ne bi palo na pamet da istražuje olako arčenje budžeta (nedaj Bože da se time pozabave tužioci TK!), počela je realizacija projekta “spasi što se spasiti da” ili sanacija mosta s turističkih razglednica grada.

Što bi rekli, drži vodu dok majstori odu (ili majstor!), a to što je usporen saobraćaj važnom dionicom kroz grad, što se ponovo za “zataškavanje tuđih promašaja” namjeravaju potrošiti tri – četiri stotine hiljada maraka, nikom neće dlaka s glave faliti!

Na fotosima M. Mehić vidimo trenutne radove na mostu i cestu kojom se prometuje – jednom trakom. A vi, vozači, snalazite se kako znate!

S druge strane, pojedini geolozi smatraju da će most u perspektivi biti srušen, ali to je već tema za neku drugu priliku. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here