Moj dnevnik: Rukometaš Enes Skopljak o životu i treninzima u vrijeme koronavirusa (Foto)

Vrijeme je pandemije i sport je postao zaista “najvažnija sporedna stvar”. Sada su u prvom planu građani, ljekari i medicinari, epidemiolozi, virolozi, krizni štabovi, zabrane, policija i policijski sat, izolacija…

Kako sportisti provode vrijeme pandemije koronavirusa, kako se individualno pripremaju, šta misle o koronavirusu i životu među “četiri zida”, pitanje je na koje smo odgovor zatražili od nekolicine poznatih sportista.

U rubrici “Moj dnevnik”, govori iz Visokog rukometaš tuzlanske Slobode, Enes Skopljak, i njegovog teksta na ovu temu koji je napisao za TuzlaLIVE.ba.

“Moj dan počinje ustajanjem oko 8 sati, zatim slijedi dobar doručak i kafa, pogledam neki jutarnji program i krećem s obavezama. Prvi zadatak mi je obići nane i dedu i kupiti im sve potrebno, jer ne mogu izlaziti vani (novine, hljeb..). Poslije svega toga, odlazim na vikendicu, sreća pa je blizu piramide, pa pokupim usput i dobre energije od njih hahaha.

Na vikendicu sam odnio sve svoje sportske artikle koje imam (gume, tegove, patike i sl.) odradim trening od oko sat – sat i po, te tu provodim veliki dio ostatka dana. Šetam, čitam knjige, uglavnom uživam. Naravno da ovo ne može nadomjestiti moj pravi kvalitetni trening, ali sigurno da pomaže. Mama, rodica i rođak također treniraju, pa je ova situacija donijela i nešto dobro –  skupa smo!

Naveče sam kod kuće s mamom i tatom, svaku noć gledamo skupa neki film, te fino provodimo vrijeme. Nigdje drugo ne idem sem navedenih mjesta, pridržavam se uputa. Iskreno, nervira me prejerano i konstantno pričanje o koroni. U početku su me nervirali ljudi koji su kupovali previše namirnica ne ostavljajući drugima ništa. Sebičnost me uvijek nervirala, a sada je bas došla do izražaja.

Kontaktiram u grupi sa svima, sa saigracima, a pojedinačno se čujem sa Denjom, Kerimom, Sedžadom, Arnadom i Dinom.

Nasmijavaju me razni vicevi o stanju u izolaciji, o koroni, našim političarima hahaha. Evo jedan dobra zeza na ovaj fazon: “Prošle godine nisam išao na more, ove neću ni na ulicu!” Ovaj je jedini za javnosti, ostali nisu 🙂 :)…

Pozdravljam sve Tuzlake, Visočane, te cijelu Bosnu i Hercegovinu i nadam se da će ovo sve iz nas izvući ono najbolje, te da ćemo biti bolji ljudi. (Piše: Enes Skopljak, rukometaš tuzlanske Slobode)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *