Grad Tuzla: Moguć nedostatak obrazaca izvoda iz matičnih evidencija

Služba za opću upravu i zajedničke poslove obavještava korisnike Centra za pružanje usluga građanima, da obrasce izvoda / uvjerenja iz matičnih evidencija, gradovi / općine koje se nalaze na području Federacije Bosne i Hercegovine, nabavljaju od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, koje je nadležno za izdavanje istih i provođenje procedure za njihovu nabavku.

Određen broj općina i gradova na području Tuzlanskog kantona, trenutno ne raspolaže sa obrascima izvoda /uvjerenja, te su građani istih prinuđeni dolaziti u Grad Tuzlu zbog pribavljanja potrebnih izvoda / uvjerenja iz matičnih evidencija.

Imajući u vidu navedeno, Služba za opću upravu i zajedničke poslove Grada Tuzla, svakodnevno bilježi znatno povećanje broja zahtjeva za izdavanje istih što bi, ukoliko bi se ovaj trend nastavio, moglo dovesti i do umanjenja, odnosno nedostatka raspoloživog broja obrazaca i u Centru za pružanje usluga građanima u Gradu Tuzli.

Kako bi se preduprijedila ova situacija, Služba za opću upravu i zajedničke poslove obavještava pravna lica (državne organe, škole, visokoškolske i druge ustanove i sl.) da na njihov pisani zahtjev može izdati uvjerenja o podacima iz matičnih evidencija za lica čiji se podaci nalaze u Jedinstvenom centralnom matičnom registru Federacije BiH.

Molimo državne organe, škole, visokoškolske i druge ustanove i institucije koje imaju namjeru raspisivati konkurse, oglase, pozive i sl. da uzmu u obzir trenutnu situaciju u vezi sa nedostatkom izvoda iz matičnih evidencija, te da iskoriste mogućnost traženja uvjerenja putem Službe za opću upravu i zajedničke poslove Grada Tuzle, kako ne bi došli u situaciju da potencijalni kandidati iste neće moći dobiti u matičnim uredima.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju (e-mail maticniured@tuzla.ba).

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *