Moguć mnogo opasniji soj koronavirusa, otporan na sadašnja cjepiva

Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je na realnu mogućnost da se pojavi novi, mnogo opasniji soj koronavirusa, koji će biti otporan na sadašnja cjepiva. Istaknuo je da su u WHO-u zabrinuti zbog negativnih kretanja u nekim regijama

1
148

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je na realnu mogućnost da se pojavi novi, mnogo opasniji soj koronavirusa, koji će biti otporan na sadašnja cjepiva.

Istaknuo je da su u WHO-u zabrinuti zbog negativnih kretanja u nekim regijama i naveo da se broj smrtnih slučajeva zbog covida povećava u Africi i zapadnom Pacifiku.

Još je previše rano da proglasimo kraj pandemije, kazao je Ghebreyesus i dodao da je u ovom trenutku veoma teško predvidjeti na koji način će se virus mijenjati.

Do 3. lipnja WHO je u svijetu službeno zabilježio više od 528 milijuna slučajeva koronavirusa i gotovo 6,3 milijuna smrtnih slučajeva, a u petak je službeno prijavljeno još 486.278 novozaraženih i 1.380 preminulih.

1 komentar

  1. Mora da se zivi, uprkos koroni i novim brojkama obolelih, ali mozda bi mogli malo da umanjimo okupljanja, ko zna sta nas ceka na jesen, moramo svi biti obazrivi, ja pored tri doze vakcine pijem i suplement medicinske gljive Reishi, poboljsava san, otklanja umor i najbitnije jaca imunitet, a mogu da se se pohvalim I cinjenicom da nisam imao koronu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here