Modriča: Muškarac upao u bunar pokušavajući da spasi mačku

0
380
vatrogasci intervencija spasavanje muskarac bunar modrica
Vatrogasci u Mofriči spasili muškarca koji je upao u bunar (Foto: Ilustracija)

Modrički vatrogasci izvukli su jučer Suada Janarca (62) iz presušenog bunara dubokog 15 metara u koji je upao u pokušaju da izvadi mače.

Povrijeđeni muškarac prevezen je u Opću bolnicu Sveti Apostol Luka u Doboju.

Vođa smjene u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Modriča Žarko Cvijanović kaže da su u 17:28 sati dobili poziv za pomoć u spašavanju čovjeka, koji je u dvorištu Miralema Tursića, pokušavajući da izvadi mače, pao u presušeni bunar.

“Brzo smo reagovali i za manje od pet minuta bili na licu mjesta i započeli operaciju spašavanja čovjeka koji je bio svjesan i komunicirao sa spasiocima”, rekao je Cvijanović.

U bunar je spušten Milan Jović, najmlađi vatrogasac, koji je uz koordinaciji sa ostatkom vatrogasne ekipe spasio Janarca.

Jović, koji je povremeno angažovan u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Modriča, rekao je da mu je drago da su baš na dan kada ova jedinica obilježava slavu, Svetog proroka Iliju, njeni pripadnici uspješno obavili jedan od nasloženijih spasilačkih zahvata.

U porodici Tursić zadovoljni su srećnim završetkom operacije spašavanja Janarca, poznanika koji je htio da učini humano djelo i spasi mače. (Srna)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here