Modrić u 36 godini potpisuje novi ugovor s Real Madridom

Luka Modrić i Real Madrid postigli su dogovor, hrvatski veznjak potpisat će novi ugovor koji će ga u klubu zadržati do 2022. godine, piše madridska Marca.

Ovim dogovorom potvrđeno je da će Modrić po isteku ugovora u Realu biti cijelo jedno desetljeće jer je u klub stigao 2012. iz Tottenhama.

Španski list detaljno je opisao situaciju s Modrićem i novim ugovorom te pojasnio u kojim je on uslovima potpisan.

Modrić će zarađivati manje nego dosad, ali i dalje se radi o ozbiljnom novcu.

“Hrvatski veznjak svojim je igrama uvjerio sve u klubu da zaslužuje novi ugovor. Na terenu je pokazao entuzijazam, odlučnost i liderstvo, uvijek je bio primjer na terenu i izvan njega. Svaka utakmica u kojoj je zaigrao u posljednjih mjesec i pol bila je predstava nogometnih sposobnosti. Posljedica toga je novi ugovor”, piše Marca pa dodaje:

“Novi ugovor neće imati ekonomsku težinu kao onaj koji je dosad imao s klubom, ali će svakako na pravilan način cijeniti ono što Luka Modrić jest. Imao je Luka ponude koje su bile unosne, neke iz Katara koje nisu zadovoljile sportski aspekt priče, a sirene su svirale i u MLS-u. Ipak, nikad nije bilo sumnje, Luka je morao ostati u klubu.”

Modrić je trenutno najstariji nogometaš u Realu sa svojih 35 godina, ali igra na razini na kakvoj bi mu pozavidjeli i mnogo mlađi nogometaši.

Od ranije je poznato kako Modrić želi živjeti u Madridu i kad okonča nogometnu karijeru pa je ovakav potez logičan, ističe Marca, ali i zaključuje da Modrićev odlazak u mirovinu nije na vidiku. (tl, foto: arhiva)

 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *