MOC ‘Lege Artis’ koncertom obilježili Međunarodni dan djeteta

Ovakvim događajima u javnosti ističemo značaj Konvencije o pravima djeteta, koja nam je vodilja u kreiranju javnih politika, te pokazujemo da smo privrženi svim principima koji proizilaze iz ove konvencije i da su nam važna prava djeteta kako su ona definisana na međunarodnom nivou

Naša djeca su nam najvažnija

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i Muzičko-obrazovni centar “Lege Artis” Tuzla danas su organizovali koncert povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.

U koncertu Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, koji je priredio prigodan program uživalo je 500 djece iz sedam predškolskih ustanova i osnovnih škola iz Tuzle.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona i ministra Ahmeda Omerovića, koji je na početku koncerta zahvalio organizatorima na odlično pripremljenom programu, dostojnom obilježavanju ovog značajanog datuma.

Ministar Omerović kazao je da je današnji program kroz simboliku onog što je prikazano pokazao da su nam naša djeca najvažnija.

– Ovakvim događajima u javnosti ističemo značaj Konvencije o pravima djeteta, koja nam je vodilja u kreiranju javnih politika, te pokazujemo da smo privrženi svim principima koji proizilaze iz ove konvencije i da su nam važna prava djeteta kako su ona definisana na međunarodnom nivou – istakao je danas ministar Ahmed Omerović.

Umjetnički rukovodilac ansambla “Lege artis” Jasmin Hasić izrazio je zadovoljstvo što su bili dio ovog programa.

– Vjerujem da smo opravdali očekivanja i pokazali svojim reprertoarom i nastupom da imamo dječiji hor kojim se možemo pohvaliti – rekao je Jasmin Hasić.

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se na taj dan promovišu međusobna interakcija i razumijevanje među djecom, kao i dobrobit djece u svijetu. Na ovaj dan se skreće pažnja javnosti na obaveze društva prema djeci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se djeca suočavaju, a doprinos u toj misiji ovim koncertom dali su MOC “Lege Artis” i JU Bosanski kulturni centar TK.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *