MMA borac Denis Stojnić: Ovako je bilo i nikako drugačije

0
231

MMA borac Denis Stojnić kaže da je njegov cilj bio podijeliti saznanja sa građanima, bez obzira kako su ta saznanja došla do njega

Denis Stojnić, MMA borac oglasio se nakon gostovanja na Face televiziji gdje je govorio o imenima za koje on sumnja da su umiješana u ubistvo Dženana Memića. Naglasio je da je imao veliku tremu tokom gostovanja, te je pojasnio svoje izjave.

-S obzirom da nisam blizak materiji ubistva, ovim putem ću reći da je moja jučerašnja trema prije svega iz emotivnih razloga jer sam roditelj, a zatim što po prvi put u životu na TV ekranu pričam na temu ubistvo.

U jednu ruku sam i ponosan na svoje saosjećanje prema ljudskoj boli i uvjek se obradujem kada kod nekog na TV ekranu ili uživo prepoznam empatiju jer je to jedan od najbitnijih dokaza da se u osobi nije “ugasio” čovjek, napisao je Stojnić.

Kaže da je njegov cilj bio podijeliti saznanja sa građanima, bez obzira kako su ta saznanja došla do njega.

-To sam i učinio u 2020 godini i uslijedilo je hapšenja Zije Mutapa. Istražiteljima sam rekao još i imena koja su se trebala naći na spisku uhapšenih i naravno da bi trebali i još neke svjedoke saslušati,a to su i tadašnji prijatelji rahmetil Dženana Memića i prijateljice Alise Mutap, koji vjerovatno znaju bitne pojedinosti tj. da li su rahmetil Dženan Memić i Alisa Mutap imali nekih problema. Jer očito da je otac Alise Mutap bio tu.

Individue koje su obrisale kamere u tom trenutku nisu mislile da će se od jedne tuče desiti ozbiljno djelo. Jer kada se to desilo, rahmetili Dženan Memić je bio živ i niko nije mislio da će se desiti smrtni ishod, a bio je nakon 7 dana, jer je Dženan Memić podlegao zadobijenim povredama.

Onda je sve krenulo u drugom pravcu i ljudi su počeli da izmišljaju imena i pokušavali su da prave pogrešne rekonstrukcije ubistva (saobraćajna nesreca itd.) A prava istina je da je Zijo Mutap kriv i da je prisustvovao sa nekim svojim, nazovimo drugovima koji su zajedno pretukli rahmetli Dženana Memića, a Alisa Mutap je također bila tu što znači da je saučesnik i nije dobila nikakvu amneziju i podrazumjeva se da bi trebala da bude pritvorena.

Kad nju pritvore onda će se nakon ozbiljnog saslušanja saznati istina, tj. ko su “drugovi” Zije Mutapa koji su bili te noći sa već pomenutim. Zijo i njegovi pomagači su pretukli rahmetli Dženana Memića sa bejzbol palicama,a Alisa Mutap je za to znala. Ona će na kraju morati sve da ispriča jer kad je zatvore nema šanse da šuti, Alisa nije ni KGB ni CIA agent pa da ne propriča nakon ozbiljnog pritvora i saslušanja.

Ponovit ću, Alisa je imala lakše tjelesne povrede, što znači da nema nikakvu ameziju, jednostavno mora da šuti jer joj je otac ubica, a da je neki stranac ona bi to davno propjevala, žargonski rečeno. I ko god je kasnije želio da prikrije dokaze, upao je u blato i mulj i postali su pomagači, a samim tim napravili veliki problem Sudu i Tužilaštvu jer su zabilježeni lažni iskazi i nalazi amnezije.

Alisa Mutap “ima” amneziju jer je otac ubica sa pomagačima i ne bi trebalo da je na slobodi jer je isto saučesnik ubistva. Jednostavno od naguravanja i tuče desilo se ubistvo iz nehata i nisu htjeli da se sami prijave i sve priznaju, jer su misli da će rahmetli Dženan Memić preživjeti jer se nisu nadali da će nakon sedam dana podleći povredama.

Pošto je ugašen mladićev život, Zijo Mutap je svojim prikrivanjem ubistva sada i druge ljude uvukao u problem i napravio jedan veliki haos u sistemu ali to je sad drugi dio i razlog zašto je istraga krenula u pogrešnom pravcu. Ovako je bilo i nikako drugačije, tvrdi Stojnić u objavi na svom Facebook profilu.

Pozvao je sve one koji mogu opovrgnuti njegove tvrdnje da to i učine i javno se oglase.

-Ako budemo samo pisali komentare po portalima nista nećemo doprinijeti ni društvu,a pogotovo porodici Memić.

Samo javno i hrabro i bez straha ispričati o svim saznanjima s ciljem da se pomogne porodici Memić da konačno dočekaju da ubice njihovog Dženana dobiju zasluženu kaznu i da svoju dugogodisnju bitku okončaju sa ishodom da se ubice nađu u zatvoru.

Imao sam želju možda još neke pojedinosti da dodam ali je trema na ovakvu temu bila jača, tako da vas molim da mi ne zamjerite.

Reći ću samo da sam zadovoljan što je konačno petogodišnja istraga krenula u pravome smjeru i da će u skorije vrijeme porodica Memić imati svoju pravdu, a to će biti i pravda svih građana Bosne i Hercegovne, poručio je Stojnić. (oslobodjenje,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here