Mliječni tost: Prženice bez jaja

Ukoliko pri ruci imate maslac, mlijeko, kruh/hljeb i cimet, spremni ste. Jaja vam neće trebati. Probajte, brzo, jeftino, dobro!

Sastojci

2 kriške kruha/hljeba
4 žlice maslaca
4 žlice mlijeka
cimet za posipanje

Priprema

Dvije deblje kriške kruha namažite maslacem.

U tavu koja se ne lijepi stavite kruh namazan maslacem i pecite na srednjoj temperaturi.

Ulijte polovinu mlijeka na vrh kruha i polovinu na tavu. Pospite s malo cimeta. Kada se mlijeko upije, lopaticom okrenite kruh – trebao bi biti zlatno smeđe boje. Ispočetka će kruh biti prilično gnjecav, ali budi strpljivi i s vremenom će se lijepo stvrdnuti i postati fino hrskav.

Prelijte omiljenim preljevom ili namažite najdražim namazom, te poslužite s malo svježeg voća.

Vrijeme pripreme: 5 min
Vrijeme kuhanja: 10 min
Ukupno vrijeme: 15 min (R)
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *