Mladić iz BiH povrijedio pet policajaca tokom hapšenja

Prilikom saslušanja, osumnjičeni je odbio da govori i da sarađuje sa policijom. On je, po nalogu bečkog javnog tužilaštva, sproveden u zatvor
Policija_austrija_ilustracija
(Nije objavljen identitet počinitelja – Foto: Ilustracija, internet)

Pripadnici bečke policije sinoć su imali pravu, akcionu intervenciju tokom potjere i hapšenja mladića iz Bosne i Hercegovine (25), osumnjičenog za provalu i krađu iz više lokala u kvartu Favoriten.

Naime, policija je sinoć oko ponoći dobila dojavu o provali u nekoliko lokala, nakon čega su odmah krenuli na mjesto događaja. Osumnjičenog su pronašli u blizini mjesta, a kada je vidio policiju, odmah se dao u bijeg.

Tokom potjere, koja je podsjećala na one filmske, jedan pripadnik policije bio je primoran da ispali metak upozorenja. Konačno, nakon nekog vremena, policija je uspjela da počinitelja uhvati, ali on se nasilno opirao privođenju, pri čemu je povrijedio pet policajaca.

Tokom prestresa, kod njega je pronađena ukradena roba, kao i alat za obijanje. Prilikom saslušanja, osumnjičeni je odbio da govori i da sarađuje sa policijom. On je, po nalogu bečkog javnog tužilaštva, sproveden u zatvor.

Kako prenose austrijski mediji, od petorice povrijeđenih policajac, trojica će morati na bolovanje. Identitet počinitelja nije objavljen, osim da je porijeklom iz BiH. (tz)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *