Traže povećanje transfera za mlade koji su “prioritet svih prioriteta”

Iako je Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH ranije prepoznao potrebu povećanja financijskih sredstava unutar transfera za mlade, politička previranja ponovo su zaustavila taj već pokrenuti proces i pokazala sistemsku neposvećenost pitanjima mladih

Vijeće mladih Federacije BiH zahtijeva povećanje transfera za mlade Foto:Vijeće mladih FBiH

Vijeće mladih Federacije BiH zahtijeva povećanje transfera za mlade prilikom kreiranja budžeta Federacije BiH za 2024. godinu. 

U saopćenju za javnost povodom neizglasavanja amandmana za povećanje budžetskih sredstava za mlade u Federaciji BiH, Vijeće mladih Federacije BiH poručuje da mladi moraju biti prioritet svih političkih aktera, bez obzira na njihovu političku opredijeljenost.

Vijeće mladih zahtijeva detaljno obrazloženje za neprihvatanje amandmana koji se odnosi na povećanje transfera za mlade. 

Podsjećaju da je na osmoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u srijedu predložen amandman za povećanje transfera za mlade sa 400.000 KM na 1.000.000 KM, a na osnovu Prijedloga o izmjenama i dopunama budžeta Federacije BiH za 2023. godinu. Taj amandman, kako navode, predložen je u skladu sa zaključkom donesenim na redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije održanoj 6. juna 2022. 

– Iako je Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH ranije prepoznao potrebu povećanja financijskih sredstava unutar transfera za mlade, politička previranja ponovo su zaustavila taj već pokrenuti proces i pokazala sistemsku neposvećenost pitanjima mladih – saopćeno je iz Vijeća mladih FBiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *