Mladi igrači SK “Bambi” boravili u kampu “Dinama” (Foto)

Koordinatori mladih selekcija GNK Dinamo pobrinuli su se da boravak u Zagrebu bude nezaboravan za dječake

0
579

Nakon što je u Tuzli u julu održan kamp GNK Dinamo, uz suorganizaciju SK Bambi priliku da dodatno usavršavaju svoje nogometno znanje dobili su Dani – Irfan Džaka, Ivano Nikolić, Ismar Džafić i Anel Zehić koji su protekli tjedan boravili u Zagrebu.

Kako je istakao direktor SK Bambi i koordinator mlađih selekcija Fudbalskog saveza TK Enes Mešanović – Sića, saradnja s jednim od najboljih klubova s naših prostora dokaz je povjerenja i priznanja radu s omladinskim uzrastima u našem kantonu, ali i šire.

„GNK Dinamo ima najbolje organiziran rad s mladim fudbalerima i razvijanje talenata, a što se potvrdilo kroz niz vrhunskih igrača koji su ponikli u Dinamo i danas igraju u najboljim ligama. Nakon što su treneri GNK Dinamo kroz kamp boravili u Tuzli i odradili treninge sa zainteresiranim mladim fudbalerima, pozvali su četiri dječaka koji su imali priliku dodatnog rada sa A timom tj. prvom selekcijom svojih vršnjaka. To je jedna veliko iskustvo kako za dječake tako i za nas trenere, jer se može vidjeti kako se radi na vrhunskoj razini kakva je danas u Dinamu“, istakao je Mešanović.

Inače Mešanović je dio svoje fudbalske karijere proveo igrajući za GNK Dinamo s kojim je osvojio naslov prvaka države i kup.

„Dinamo uvijek ima posebno mjesto za mene i uvijek se rado sjećam tih vremena. Bosna i Hercegovina ima ponuditi kvalitetu igrača i to se i u Dinamu prepoznaje. Naravno, potrebno je još veće ulaganje u sport kako u Tuzlanskom kantonu tako i u cijeloj BiH i onda je to garant uspjeha – dodao je Mešanović.

Koordinatori mladih selekcija GNK Dinamo pobrinuli su se da boravak u Zagrebu bude nezaboravan za dječake te su osigurali obilazak i upoznavanje sa svim sadržajima koje prvi tim i ostale selekcije imaju na Maksimiru.

Poseban trenutak bio je susret i razgovor sa legendarnim fudbalerom Dinama Markom Mlinarićem koji je uputio riječi podrške mladim fudbalerima, ali se i prisjetio nekih od zanimljivosti kroz svoju karijeru i iskustva iz Tuzle.

Iz GNK Dinamo najavili su i dalju suradnju sa klubovima iz BiH i ponovno organiziranje kampova, navodi se u saopćenju SK “Bambi”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here