Mladi fratar iz Fojnice u propovijedi jasno prozvao Kordića

Gvardijan samostana u Fojnici fra Mario Katušić se u propovijedi koju je održao u Busovači povodom Svetog Antre vrlo jasno osvrnuo na riječi ratnog zločinca Darija Kordića i jasno ih osudio.

Katušić je u propovijedi istaknuo kako je strašno da se drugim nanosi zlo i da se ne kaje i da je strašna činjenica da se javno govori da bi se svo zlo koje je učinjeno ponovo uradilo.

“Najgore je što se sve negativnosti, laži, progonstva neistomišljenika čine mirne savjesti. Strašna je činjenica da drugome nanosimo zlo, a da se uopće ne kajemo. Strašna je činjenica kada govorimo javno da bismo sve dosad ponovili, svo zlo koje smo učinili, opet bi ga uradili. Ne govore to neki drugi, ne govore s onog drugog svijeta, iz drugog naroda, nego mi vjernici. Mi koji se svaki dan Bogu molimo, mi koji smo stalno u crkvi, znamo se vraćati na svoja zla, na svoje neistine, svoje laži”, kazao je Katušić u propovijedi.

Podsjećamo, Dario Kordić koji je u Hagu osuđen na 25 godina zatvora zbog ratnih zločina za koje je bio odgovoran kao ratni komandant HVO-a i potpredsjednik tzv. Hrvatske republike Herceg Bosne je na jednom druženju rekao da je vrijedilo sve što je učinio. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *