Mlada reprezentacija BiH danas igra protiv Švedske

0
560
mlada nogometna reprezentacija bih a
Zmajići u drugom dijelu slomili Luksemburg (Foto: NSBiH)

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon nedavnog domaćeg poraza od Republike Irske (0:2), danas u Trening centru NBiH (16.30) u Zenici protiv Švedske igra svoj treći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Šveđani su prošle sedmice slavili u gostima kod Crne Gore rezultatom 3:1 te su sa šest bodova i gol-razlikom 9:1 vodeći u grupi F, dok je selekcija BiH jedini bod osvojila također u gostima kod Crne Gore, protiv koje su remizirali rezultatom 2:2.

Selektor BiH Slobodan Starčević najavljuje nekoliko promjena u sastavu, a sve s ciljem kako bi popravili slabiji dojam iz utakmice protiv Irske, u kojoj su pobjednika presudili prekidi.

“Ono što smo radili u nekim momentima protiv Irske ima smisla. Međutim, prekidi, koje smo mi ranije dobro radili i koji su trebali da budu naša prednost, to nisu bili. Loše smo reagovali i izgubili meč, ali smo iz toga izvukli pouke. Imali smo dva-tri dana, prvo teoretski a onda i na terenu, da to popravimo i nadam se da se takve “gluposti” neće ponoviti i protiv Švedske“, ističe Starčević, koji upozorava kako je današnji rival jako kvalitetan i ofanzivno orjentiran.

Napominje kako će morati poboljšati neke stvari, da bi im bili konkurentni i da bi zadržali izglede za nastavak kvalifikacija.

“Mi ćemo i u ovoj utakmici pokušati, kroz dobru organizaciju i igru, doći do pobjede, jer to nam je jedino preostalo ako želimo da ostanemo i dalje konkurentni u kvalifikacionom ciklusu. Svi igrači su zdravi, a u startu smo ostali bez Belmina Mešinovića, koji bi nam sigurno donio dodatni kvalitet, barem u rotacij, ako ne i u prvoj postavi, jer je individualno kvalitetan igrač. On je i prije ovog okupljanja otpao jer je bio pozitivan na testiranju na Covid-19“, podsjeća Stračević.

Šveđani su, napominje, savladali Luksemburg i Crnu Goru, a, smatra Starčević, i utakmicu protiv bh. tima ubrajaju u lakše mečeve.

“Mi ćemo pokušati to njihovo, da takvo kažem, razmišljanje sklonimo, jer hoćemo i mi da budemo konkurentni za oktobar i novembar, a da ne govorimo za utakmice u martu iduće godine, kada će se sigurno lomiti da li ćemo se ili nećemo plasirati na EP“, kaže Stračević.

Švedska je vodeća u grupi F sa šest bodova iz dva meča. Druga je Crna Gora sa četiri boda iz tri meča, a slijede Italija i Republika Irska sa po tri boda iz jednog meča, BiH s jedinim bodom iz dva meča te Luksemburg bez bodova u tri utakmice. (SC)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here