Mještani Buturović Polja: Kupalištima protiv mini hidroelektrana

Okupljeni u akciji “15 kupališta umjesto 15 mHE” se protive izgradnji 15 mini hidroelektrana, te smatraju da je veća korist od kupališta

0
429
Mještani se protive izgradnji velikog broja mini hidroelektrana (Foto: Ilustracija)

Na rijeci Neretvici koja protiče dijelom općine Konjic, uskoro će biti uređeno 15 kupališta sa šadrvanima i svim ostalim pratećim sadržajima.

Građani okupljeni u akciji “15 kupališta umjesto 15 mHE” se protive izgradnji 15 mini hidroelektrana, kako je ranije planirano, te smatraju kako će veća korist biti od – izgradnje kupališta.

Kako je navedeno putem Facebook stranice “Buturović-Polje”, svi se pripremaju za ljetnu sezonu.

Druga radna akcija na izgradnji šadrvana na Buku. Urađen je značajan dio posla i već naručen ostatak neophodnog materijala. Postavljena i dva solarna reflektora, koja će osvjetljavati ovo kupalište.

Šadrvan na Pasjaku u završnoj fazi izgradnje i predstoji samo postavljanje lima. Zvanično otvorenje zakazano za 15. maj (subota).

Mještani Jasenika pri kraju zatvaranja finansijske konstrukcije za pripremu podloge i nabavku materijala za izgradnju šadrvana na kupalištu Kragulja.

Zahvaljujemo svim fizičkim i pravnim licima koja svojim donacijama pomažu realizaciju ovih projekata. Imena svih donatora, pojedinačno za svaki od četiri spomenuta šadrvana, bit će uskoro javno objavljena.

“Neretvica će zauvijek teći!”, poručili su iz udruženja. (BP)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here